Η ομάδα Δικτύων και Ασφαλείας της Supreme-Net , σας εφιστεί την προσοχή σε τελευταία πολλαπλά κρούσματα σε τηλεφωνική επικοινωνία προς χρήστες από το τηλέφωνο +4534599990.

Ενημερώνουν όλους τους χρήστες ότι καλούν από τη Microsoft ή άλλο μεγάλο οργανισμό και ζητούν τηλεφωνικά να πραγματοποιηθούν ενέργειες σε υπολογιστή ή laptop σας.

Σκοπός τους φαίνεται να είναι η υποκλοπή στοιχείων σας (τεχνική γνωστή και ως “phishing”), διά μέσου αρχικά της κλήσης και εν συνεχεία με στοιχεία από τον υπολογιστή σας(κωδικούς πρόσβασης mail, τράπεζας, κλπ).

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ: άμεσα και χωρίς κανένα δισταγμό, απλά κλείνετε το τηλέφωνο ή αν επιθυμείτε να προχωρήσετε σε αναφοράς στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στην Ελλάδα, ζητείται στοιχεία και όνομα αυτού που μιλάτε, πως βρήκε τον αριθμό σας και αν γνωρίζει το όνομά σας.

Σημειώνουμε ότι μεγάλοι οργανισμοί, όπως η Microsoft κλπ, θα σας καλούσαν μόνο σε περίπτωση αναφορά προβλήματος από εσάς και για συγκεκριμένο λόγο, όχι γενικά.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΩ: Δεν πρέπει να γνωστοποιήσετε στοιχεία σας, δεν πρέπει να δώσετε με οποιονδήποτε τρόπο πρόσβαση σε υπολογιστή σας και γενικά δεν “τρέχετε” κάποιο πρόγραμμα που θα σας υποδείξουν να ανοίξετε.

 

Η Supreme-Net, είναι στη διάθεσή σας (2118007478 , SUPPORT @ Supreme-Net.com ή φόρμα επικοινωνίας) για περαιτέρω τεχνική βοήθεια και προληπτική εκτίμηση-έλεγχο της εσωτερικής και εξωτερικής Ασφάλειας Δικτύου σας, Υπολογιστών και Επαγγελματικών Applications.

Χρησιμοποιούμε, τα καλύτερα εργαλεία σε επίπεδο προστασίας Antivirus, Firewalls και συστήματα ανίχνευσης ευπαθειών (Vulnerability Assessment Tools), ώστε να καθορίσουμε πιθανά προβληματικά σημεία.